Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی با اشاره به دلایل راه‌اندازی این سامانه اظهار داشت: سه ماه گذشته در بازدیدی که از صرافی‌های میدان فردوسی داشتم شاهد ازدحام و صف طولانی مردم برای خرید و فروش ارز بودم که از همان تاریخ راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی را دنبال کردیم چرا که این زیبنده مردم نیست که در صف خرید ارز بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر از نظر ذخایر ارزی بانک مرکزی وضعیت بسیار خوبی دارد گفت: این زمان حال حاضر جزو بهترین زمان‌های ارزی کشور است و به اندازه کا فی ذخایر اسکناسی داریم.

رییس بانک مرکزی ادامه داد: در این سامانه قرار نیست بانک مرکزی یا دولت عرضه ارز داشته باشد بلکه عرضه کنندگان صرافی‌ها و خود مردم هستند.

صالح‌ابادی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی اتفاق بسیار خوبی در این حوزه محسوب می‌شود گفت: از امروز هر فردی از هر نقطه کشور برای تهیه ارز کافی است که به این سامانه مراجعه و ثبت تقاضا را انجام دهد در مرحله بعدی می‌تواند صرافی مورد نظر و زمان تحویل ارز را تعیین کند و در موعد مقرر ارز تقاضا شده را دریافت کند.

وی ادامه داد:‌افراد می‌توانند امروز تقاضای خود را ثبت کنند و یک ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را تحویل بگیرند. تمام این امکانات باعث می‌شود که افراد برنامه ریزی دقیق‌تری برای تامین ارز مورد نیاز خود داشته باشند و همچنین تقاضا برای ارز شفاف می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برای این سامانه در حال حاضر مصارف 23 گانه تعریف شده است گفت: بنا نیست این سامانه فقط ارز مسافری تحویل و عرضه کند بلکه هر گونه تقاضای و اقعی را پوشش خواهد داد و محدودیتی برای پاسخ دادن به نیازهای واقعی از طریق این سامانه نداریم.

وی افزود: برای مثال دانشجویان برای تقاضای ارز دانشجویی می‌توانند مستندات مورد نیاز را بارگذاری و تقاضای خودرا ثبت کنند و در زمان مقرر ارز مورد نیاز را تحویل بگیرند.

صالح‌آبادی اظهارداشت:‌ کار این سامانه با عرضه ارز مسافری آغاز می‌شود و در ادامه تمام نیازهای واقعی بازار ارز را پوشش خواهد داد و به سایر حوزه‌ها نیز تعمیم پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: البته با راه‌اندازی سامانه برخط متشکل ارز ایران بنا نیست خرید و فروش ارز به صورت فیزیکی ممنوع شود.

وی با اشاره به حجم معاملات ا نجام شده در بازار متشکل ارزی گفت:‌در سال 1400 حجم معاملات در بازار متشکل ارزی 1.6 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته رشد چهار برابری داشته است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به معاملات و حواله‌جات سامانه نیما گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز متعادل است و در سال 1400 حدود 26 میلیارد دلار ارز نیمایی عرضه شده است که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.

وی افزود: از ابتدای سال تا به امروز بانک مرکزی 50 میلیارد دلار برای انواع کالا از جمله کالاهای اساسی تامین ارز داشته است امیدواریم از طریق این سامانه‌ة‌ا به بازار ارز عمق بیشتری بدهیم.

صالح آبادی تاکید کرد:‌ بازار ارز چه در بخش اسکناس چه در بخش حواله برای بانک مرکزی بازار مهمی محسوب می‌شود و متعهد هستیم که بسترهای معاملاتی در این حوزه را شفاف‌تر و قابل دسترس‌تر فراهم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی صالح آباد بانک مرکزی ذخایر ارزی دلار بازار متشکل ارزی سامانه برخط راه اندازی بانک مرکزی مورد نیاز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2051.7 هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛ گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است: 


بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.     بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد